ماها، فصل ۲
۹. بیگانهستیزی و ازخودبیزاری
آیا ما از خودمان بیزاریم؟ چرا شیفتهی خارجیهای غربی هستیم و خارجیهای همسایه را تحقیر میکنیم؟ بیگانهستیزی چرا و چگونه شکل میگیرد؟
این هفته در ماها فهیمه خضر حیدری و حسین قاضیان میزبان عرفان ثابتی، جامعهشناس و پژوهشگر دین و فلسفه هستند و درباره همین پرسشها گفتوگو میکنند.
شرح مجموعه:
خیلی وقتها به شوخی و جدی، با صدای بلند یا فقط در دل خودمان فکر میکنیم که «ما خوبیم و بقیه بدند». اگر در جامعه کاری درست انجام نمیشود، اگر زندگی و مناسبات اطرافمان به شیوهای است که نمیپسندیم، اگر دروغ و ریا و فضولی و بیمسئولیتی در کار است، اگر در فضاهای عمومی آشغال هست، اگر در شهر که راه میرویم به هم تنه میزنیم و از احترام شهروندی خبری نیست، اگر در صف همدیگر را هُل میدهیم و همیشه عجله داریم، در همهی این موقعیتهای فرضی همیشه گروهی هستند به نام «دیگران»، «آنها»، «مردم»؛ گروهی جدا از «ما» که مسئولیت همه چیز همیشه متوجه آنهاست.
اما آیا دیگران از ما، از «ماها»، جدا هستند؟ ما تا چه حد بخشی از دیگران هستیم؟ رفتار دیگران چقدر آیینهی رفتار ماست؟ جامعه را چه کسانی میسازند؟ ما یا آنها؟
«رسانهی پارسی» با هدفِ توجهدادن به این پرسشها از یک سو، و بررسی و بازبینیِ «ما» و نقش آن در جامعهای که در آن زندگی میکنیم از سوی دیگر، مجموعهی پادکست #ماها را تهیه کرده است. این مجموعه کاری است از حسین قاضیان، جامعهشناس و فهیمه خضر حیدری، روزنامهنگار.
2 نظر
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
پادکست ماها را به تازگی کشف کردم و تمامی اپیزودهایش را دانلود و گوش کردم. به نظر من یکی از بهترین پادکستهای فارسیست و به دوستان و خانواده معرفیش کردم. از کوشش سازندگان این پادکست سپاسگزارم.
یک نکته به نظرم رسید که اگر دربارهاش تجدید نظر بشه، کمک بزرگی به راحتتر گوش کردن پادکستها میکنه اونهم اینکه صدای موسیقی بسیار بلندتر از صدای گویندگان ضبط شده. من هر روز هنگام رفتن به شرکت در قطار با هدفون به اپیزودها گوش میکنم. برای غلبه برصدای قطار، صدا رو تا حدی بلند میکنم که صدای گویندگان بخوبی شنیده بشه. ولی ناگهان به بخش موسیقی میرسه که صدا دو برابر بلندتر و به شدت گوشآزار میشه.
اگر سطح صدای موسیقی را پایینتر از صدای گویندگان ضبط کنید، کمک بزرگی خواهد بود.
پیشاپیش از توجهتون سپاسگزارم
شاد و پیروز باشید
ممنون از لطف شما. در تولید فصلهای آینده به نکتهای که گفتید توجه خواهد شد.